Aan de slag!

Sinds 2002 gaan we iedere twee jaar met een groep jongeren twee weken naar het klooster om daar onze handen uit de mouwen te steken. Pas in 1995 hebben de augustijnen het klooster teruggekregen van de staat. Het klooster was op dat moment behoorlijk in verval. Met behulp van giften, en hun hulp in de stad is het klooster opnieuw opgeknapt. Daaraan dragen wij met deze reis ons steentje bij. Iedere reis gaan we aan de slag met een aantal projecten die op dat moment nodig zijn. We zorgen ervoor dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen.

Samen aan de slag zijn geeft op vele manieren ruimte. Je bent met je handen bezig, maar ook raak je als vanzelf met elkaar in gesprek. Onder het verven, tijdens het tuinieren of schoonmaken leer je elkaar beter kennen.

Om je een idee te geven van wat we de afgelopen jaren zoal gedaan hebben:
  • In 2002 hebben we de kleine refter en de ingang opgeknapt.
  • In 2004 hebben we alle kerkbanken onder handen genomen. De prior had gevraagd of we deze konden schoonmaken. Alleen kwam alle verf er mee af. Dat betekende dus ruim 50 kerkbanken schobben, schuren, verven en lakken. En dat alles in 2 weken tijd! Maar het is ons gelukt!
  • In 2006 zijn we vooral met de kapel bezig geweest: nadat de vorige keer de kerkbanken onder handen waren genomen, hebben we deze keer de kapel geverfd.
  • In 2008 hebben we grote delen van de achtertuin onder handen genomen.
  • In 2010 is de bibliotheek opgeknapt.
  • In 2012 hebben we met een flink aantal mensen de sacristie opgeknapt. Goed opgeruimd en vervolgens ook alles weer geschilderd.
  • In 2014 hebben we vooral veel klussen rondom het klooster en de kerk gedaan. Bijvoorbeeld de kerkdeuren mochten wel een nieuwe laklaag gebruiken. Deze hebben we dus flink onder handen genomen!
En er gebeurt altijd wel iets!